Könspop handlar väldigt mycket om tröst. Att få känna att man inte är ensam. Någon annan har känt samma sak förut och nu känner vi det tillsammans. Den skakar om, omfamnar och innesluter.
Det finns inget svenskt band som är bättre på det än Tunnan och Moroten.

Tunnan och Moroten är den där sortens grupp som räddar liv. De gör saker med en på fyra minuter som inte fem år hos en psykolog kan hjälpa en med.
När Tunnan och Moroten slog igenom påstods det att Björne Bajsbög inte kunde sjunga och att Walter Closet inte kunde spela. Det må vara hänt, även om de flesta av oss inte håller med.

Men de kan rädda liv, och det är det väldigt få band som kan.

Skelettfabriken har fått en exklusiv intervju med en av Sveriges genom tiderna största och bästa kultband.

För många som växte upp på 90 och 00-talet är ni ett stort kultband, men den här tidningen har många yngre läsare som kan ha missat er musik. Hur skulle ni själva beskriva ert band för dagens ungdomar?

– Hmm svårt men rock blandat med bajs kryddat med mongo, cp och lite gay kanske. ganska enkla låtar mellan 1-2 minuter långa så man inte tröttnar och kan avnjuta en hel skiva på en kvart. Tunnan gör all musik oftast och ibland får moroten vara med.

Det finns få svenska band som har betytt så mycket som Tunnan och Moroten för svenska tonåringar. Den har skänkt tröst, identitet och känslan över att allt är möjligt. Hur känns det att höra att er musik betytt så mycket?

– Känns bra det visste vi inte men kul att det finns de som uppskattar det vi gör eller gjorde vi börjar bli lite äldre så får se vad som händer i framtiden, förmodligen kommer tunnan och moroten gå in i en ny fas snart men under nytt namn.

Er senaste skiva, det bruna guldet, var en av årets mest efterlängtade när det kom. Känner ni någonsin prestationsångest när ni släpper nya skivor?

– Alltid ångest eller blir svårare och svårare att komma på nya vinklar på samma tema så denna gång råkade det bli en låt om jesus får se vad det blir nästa gång, har några ideer allafall.

Nyligen blev eran kortfilm, ”Super Mario Nazi Batman” sågad av en svensk youtuber. Men skulle ni själva säga att filmen är lika bra som riktiga batman, eller sämre?

– Bättre än Batman Forever 2005 och Batman & Robin 2007 men nog lite sämre än de övriga men bara lite batman är nog enda superhjälten som inte är fjantig :P.

– Våran batman tog förövrigt 3år att spela in och spelades in på många olika platser runt omkring stockholm, åkte tillexempel buss ett par timmar för att komma till det gamla överfivna fortet ute på värmdö att gämföra med bajs i bastun som tog 5 minuter totalt att skriva text och spela in.

Vilken av era album är ni mest stolt över? Och vilket skulle ni rekommendera som ”första album” till nya lyssnare?

– Gillar nog själv mest de massproducerade skivorna vi gjorde 2011 utom den första. Det är inte är jag sjunger på så många låtar då får man lite distans och kan lättare sätta sig i lyssnarens perspektiv, tanken var att spela in 100 låtar till 5 skivor men tiden tog slut då vi började försent, blev 87st och några outgivna, dock gjorde jag några sidoprojekts skivor ochså så blev över 100låtar ändå

– Om man vill höra de mesta klassikerna kan man ladda hem våran skiva greatest shits från 2008 som innehåller 88 av våra minst dåliga inspelade mellan 1998 och 2008, den som finns på spotify saknar 1 låt då det blev fel när vi la upp den men orkade inte göra om uppladdningen.

Vad är er favoritsynth?

– Favoritsynthar hos tunnan är Sidstation för blipblop ljud, Roland Jp8080 för att den är lätt att använda, Ensonig Eps16+ sampler för att samla ljud på diskett, håller på med en ljudbibliotek till den blir 10st disketter med olika inriktning, en innehåller 30st old school rave stabs tillexempel och en annan diverse ljud från leksaks keyboards och sämre ljudmoduler etc. Trummor kör jag ibland från en Electribe EsX1 vilken jag fyller på med nya trumljud ibland.